FAQ - časté dotazy

23.03.2010 10:09

Co je zapotřebí k provozu GPS trackeru?

Není zapotřebí nic jiného,než SIM karta,která je umístěna uvnitř zařízení a mobilní telefon ,na který jsou zasílána data přes SMS určující polohu trackeru.Určení polohy probíhá dvěma volitelnými způsoby.První způsob je komunikace s trackerem pomocí SMS. Druhý způsob je datový přenos přes GPRS.Pro běžnou potřebu hlídání auta,dětí,psa apod plně postačí zjišťování aktuální polohy pomocí SMS.

Jak zjsím polohu trackeru?

Pokud potřebuji rychle zjistit polohu trackeru,tak bez pracného posílání SMS stačí jen zavolat na tel.číslo SIM karty uložené v zařízení.Tento tracker zavěsí hovor,takže jej neplatíme a obratem zašle SMS s údaji o poloze.Dalším kliknutím na webový odkaz jsme přímo na mapě s vyznačenou aktuální polohou trackeru.

Kolik bude stát provoz pro zjištění polohy přes SMS:

Při zjištování polohy pomocí SMS neplatíte více než cenu jedné SMS

SMS obsahuje souřadnice polohy trackeru,rychlost pohybu,stav baterie ad.
Mimo to je zde webová adresa ,po jejíž otevření ve webovém prohlížeči máme okamžitě aktuální polohu přímo na mapě. .
Pokud nejsme v terénu ,ale doma u PC s připojením na internet ,pak stačí zadat data ze SMS přímo do mapového prohlížeče / Mapy Seznam, Google ap./ a máme okamžitou polohu přímo na mapě.
  Pro podrobnější  sledování na mapě včetně linie pohybu lze využít mapového serveru a GPRS přenosu /neposílájí se SMS viz níže./

Jak se dozvím že se moje dítě pohybuje jinde než má být?

Zařízení má funkci  Geoplot. Můžeme si předem určit okruh území,po jehož opuštění bude vyslána varovná zpráva do telefonu.

Mé dítě je v situaci ohrožení Jak se to dozvím ?

Zařízení má SOS tlačítko. V případě ohrožení stačí nenápadně v kapse zmáčknout toto lačítko a jsme ihned vyrozuměni o situaci včetně aktuální polohy. Navíc můžeme místo monitorovat zapnutím odposlechu.

Jak funguje sledování přes GPRS

Poku chceme mít přehled o aktuální poloze průběžně třeba i 24hod denně,necháme odesílat aktuální data o poloze přes GPRS na mapový server a na mapě kromě aktuální polohy můžeme sledovat i celou historii pohybu v podobě linie. Máme tak možnost si prohlédnout trasu pohybu v určitý den i hodinu a navíc vše uložit jako knihu jízd.

Jaké jsou další možnosti

Při sledování přes GPRS využíváme mapového serveru ,který poskytuje mnoho funkcí

Můžeme si kdykoliv zpětně ověřit historii pohybu, vytisknout knihu jízd a mnoho dalších funkcí. .Vhodné zejména pro autodopravce / pro sledování vozového parku/,autopůjčovny,hlídání pohybu zaměstnanců apo

Jaké jsou výhody zařízení s vnitřní pamětí

1.pokud se zařízení dostane do míst,kde není GSM signál operátora,není možno přenášet data na mapový server. V tomto případě jsou data o poloze ukládána do paměti,a ihned po najetí do pásma s GSM signálem je tato trasa doplněna do mapy.

2.pokud zrovna nemáme potřebu znát aktuální polohu v danou chvíli,můžeme si celou trasu pohybu zobrazit kdykoliv  později stažením dat přes USB přímo do PC či notebooku.V tomto případě nepotřebujeme ani platit přímý aktuální přenos dat o poloze zařízení  přes GPRS.

Jaká je provozní spotřeba trackeru TK102B ?

V pohotovostním režimu je spotřeba 6-8mA.

V GPRS módu přibližně 40mA